Zamiast mleka sugerowałbym Ci jogurt naturalny, świetne źródło wapnia. Stawiaj na chleb razowy. Ryby z puszki nie są najlepszym i jakościowym źródłem białka i tłuszczy ( ewentualnie nie więcej niż x3 w tygodniu) celuj w świeże tłuste morskie ryby. Zbyt mało zdrowych tłuszczy ( orzechy, nasiona, oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy, kokosowy, [...]
Witam i powodzenia życzę oraz wytrwałości Przydałyby się zmiany w diecie. ŚNIADANIE 6:45 - szklanka płatków owsianych gotowanych na mleku 3,2%, łyżka miodu gryczanego, garść suszonej żurawiny lub rodzynek, garść orzechów włoskich; u któregoś z uzytkowników czytałam, że pije oliwę z oliwek na czczo - może też powinnam, by zwiększyć ilość tłuszczy? [...]
Rano masz za słabe śniadanie, jeśli już jesz rybę w puszcze, to staraj się wybierać nie w oleju, w wodzie najlepiej. Ogółem najbardziej trafnym wyborem będą ryby świeże, nie puszkowane. Śniadanie masz troszkę za późno po białku. Domyślam się że żółtka z jaj wyrzucasz, dlaczego? Nie jedz za dużo tych płatków owsianych. Spróbuj też ziemniaków, kasz, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Według mnie, możesz zacząć z taką kalorycznością. Waż się co jakiś czas (na czczo) i obserwuj wzrosty/spadki. Jeśli waga się nie ruszy, to wtedy zwiększysz kaloryczność. 3400 kcal to tak czy siak całkiem niezły wynik jak na start. Jeżeli chodzi o sam jadłospis to w sumie Dream dał Ci parę dobrych porad... 1. Jest OK! 2. Tuńczyka bym nie jadł [...]
I posiłek Płatki owsiane 75 / 9 / 5 / 47 / 275 Jabłko 50 / 0 / 0 / 5 /23 Jaja kurze całe 120 / 13 / 10 / 1 / 145 Oliwa z oliwek 5 / 0 / 5 / 0 / 44 Tutaj zamiast oliwy dał bym orzechy włoskie (pamiętaj o bilansie tłuszczy 1:2:1) orzechy zmniejszą ilość jednonienasyconych na rzecz wielo. A i ogólnie to mało białka, daj z drugiego śniadania jedno [...]
Podstawowy rozkład na redukcję to 2 g białka na kg masy ciała (masy prawidłowej) 1 g tłuszczy, reszta ww. Twaróg można jeść, można nie jesć. Płątki owsiane można jeśc, można ich nie jeść. Nabiał jest kontrowersyjny, jedni uważają, że trzeba całkiem eliminować inni, że w rozsądnych dawkach można spożywać. Miód jak wliczysz i będzie to faktycznie 5 [...]
nie!! pełnowartościowy posiłek to źródło białka węglowodanów(najlepiej o jak najniższym ig) źródło zdrowych tłuszczy(oliwa, olej lniany, orzechy) + warzywa
I posiłek: 70g płatek owsianych(górskich) 200ml mleka 3% 2 gotowane jajka 100g chleba (graham) dodaj owsianych, wywalając pieczywo, ew dodaj owoc II posiłek 200g chleba (gragam) 100 g wędliny (krakowska lub cos podobnego) 2 jabłka chleb zamień na pewniejsze źródło ww złożonych o niskim IG, wędlinę zamień na mięso/rybę-nawet taniej Ci wyjdzie, [...]
Ukladajac posilki musisz laczy ze soba zrodlo bialka, weglowodanow i tluszczy. W niektorych posilkach masz same zrodlo wegli z tluszczami albo same wegle i w ogole zlej jakosci zrodla. Zobacz jak wygladaja skomponowane posilki z innych tematach poprawionych diet.
Kolego, jak chcesz uzyskać konkret efekt, to wywal ten chleb zwykły(jak musisz daj pełnoziarnisty, lub razowy) Chleb żytni jest źródłem najmniej porządanych węglowodanów przetworzonych. Od czasu do czasu złap zielone warzywko. Gdzie źródło wartościowych tłuszczy ? orzechy to za mało. Daj oliwe. Zachowałeś proporcje białka, węgli i tłuszczy ? [...]
1. Czy istnieje możliwość zastąpienia kazeiny przez mix białka szybkowchłanialnego i odpowiednio dużej ilości tłuszczy żeby otrzymać ten sam efekt? Na jak długo tłuszcz może spowolnić wchłanianie białka i w jakich ilościach trzeba by było go stosować do 20-25g białka? 2. Jako uzupełnienie do równego bilansu kwasów tłuszczowych, jako nasyconych [...]
[...] staram sie odzywiac zdrowo i regularnie - srednio jadam 4 posilki dziennie dbam by w kazdym bylo pelnowartosciowe bialko, wegle zlozone ale zeby nie bylo ich za duzo, jako zrodlo zdrowych tluszczy uzywam oliwy z oliwek, do kazdego posilku staram sie dodawac jakies warzywa a do sniadania owoca i owoca tez po treningu. od poczatku wakacji bede [...]
tuńczyk w wodzie tylko raz na jakiś czas. zmień na inne źródło białka np. :mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Nie wiem z czego Ci wyszło te 70 g tłuszczy jak ich w diecie jest mało: wrzuć 1 [...]
Jadasz dużo za mało jajek, to najlepiej przyswajalne źródło białka. Jadasz niepotrzebne rzeczy, takie jak pierogi. I do czego jest Ci kawa z cukrem potrzebna? Polędwica i szynka to wędliny? Jeśli tak, to powinieneś to zamienić na świeże mięsa czy ryby. A tłuszcze masz z masła i pewnie parówek, co? :-) W życiu nie dostarczasz takiej ilości białka [...]
Po treningu niedobra, bo zawiera dosyc duzo tluszczy, a ich po treningu unikamy. Ogolnie rzecz biorac np. makrela to bardzo dobre zrodlo pelnowartosciowego bialka i NNKT.
Zauważyłam na opakowaniu, że parówki mają dużo biała i tłuszczu, i prawie żadnych węgli. Czy tłuszcz z parówek jest tym dobrym? Czy można je spożywać np na redukcji jako źródło białka i tłuszczy?
Wiadomo trzeba troche przytyc stosunek bialek,weglowodanow i tluszczy jest OK NAPISZ JAKI. Posilek 1 mleko + musli MESLI TYLKO WLASNEJ ROBOTY! PLATKI OWSIANE+DODATKI. chleb pelnoziarnisty ZBEDNY. DAJ SAME OWSIANE JAKO ZRODLO WW. ser edamski NIE BEDZIE KONIECZNY. DAJ 2JAJA I BEDZIE OK. Posilek 2 2 bulki TLYKO GRAHAMKI/ CHLEB RAZOWY DOBREJ [...]
Jak wspomniała Corum - nie wliczaj warzyw w bilans, jedynie strączkowe i korzeniowe Co do masła orzechowego, znam skuteczne lekarstwo - nie kupuj go. To najlepszy sposób żeby opanować ten nawyk. Moje inne uwagi: 1. Daruj sobie odtłuszczony nabiał. Jeśli chcesz 2. Staraj się bilansować posiłki tak aby w każdym była odpowiednia ilość węglowodanów, [...]